DZIECIAKI NA TROPIE

SPOŁECZNIK – PROGRAM MARSZAŁKOWSKI

Dwa miesiące bezpłatnych zajęć (wrzesień i październik), specjalnie dla dzieci w wieku 8-11 lat, które z różnych powodów mają zaburzone poczucie własnej wartości, nie czują się pewnie w sytuacjach wystąpień, mają problemy komunikacyjne wynikające z problemów z koncentracją uwagi i nieśmiałością.

Program cotygodniowych zajęć stworzony w oparciu o fragmenty m.in. powieść dla dzieci Mikołaja Marceli „Best seler i zagadka znikających warzyw” i wiersz Jana Brzechwy „Na straganie”.
Celem zajęć jest indywidualne wzmacnianie poczucia własnej wartości, zyskiwania odwagi w różnych sytuacjach komunikacyjnych, pokonywanie własnych barier i lęków w sytuacji kontrolowanej w grupie, a ponadto budowanie poczucia więzi w grupie. Wszystko to poprzez zintensyfikowane działania ruchowe, wokalne, aktorskie i plastyczno-techniczne.

Wielki finał zostanie zwieńczony wspólną zabawą z rodzicami, a dla każdego dziecka przewidujemy nagrody.
Zapisy pod adresem e-mail: dzieciaki@fundacjahalo.pl

Z radością zapraszamy Twoje dziecko na wyprawę w krainę magii.
Uwaga! Pierwsze bezpłatne zajęcia i nabór dzieci planujemy na 31 sierpnia (piątek), godzina 17.00 w Inkubatorze Kultury, przy ul. Woj. Polskiego 90 w Szczecinie.

#pomorzezachodnie #społecznik