Fundacja HALO to również ośrodek szkoleniowy, działający na obszarze Polski, Niemiec i Holandii.
W bogatej ofercie szkoleń znajdują się kursy prowadzone przez uznanych, certyfikowanych wykładowców z kraju i zagranicy. Organizujemy szkolenia dla kadry medycznej, psychologiczno-pedagogicznej i opiekuńczo-wychowawczej, które służą pogłębianiu wiedzy  i doskonaleniu umiejętności praktycznych.

Z przyjemnością przedstawiamy naszych partnerów:

Małgorzata Krawczak

Akredytowany coach ICF/ACC, terapeutka EEG-biofeedbak, certyfikowany trener Points Of You®, właścicielka NaturaSukcesu.pl

Prowadzi autorskie warsztaty coachingowe oraz indywidualne sesje coachingowe i EEG-biofeedbacku.

Autorka wielu artykułów oraz książki „Coaching relacji z sobą i bliskimi“, ekspert w mediach. W pracy z ludźmi stosuje sprawdzone metody oparte o metaforę, wizualizację oraz wizualizację relaksacyjną. Swój warsztat merytoryczny buduje w oparciu o wiedzę ludzi świata nauki i filozofii, a doskonali go pod okiem mentorów i superwizorów.

Obszarem Jej pracy coachingowej jest:

• life coaching – pracuje z ludźmi nad odbudowywaniem ich poczucia własnej wartości poprzez poznawanie siebie, definiowanie własnych potrzeb i wartości, rozpoznawanie ograniczających przekonań i praca nad nimi oraz rozumienie i nazywanie relacji, które tworzą z sobą i innymi;

• coaching kariery – pracuje z ludźmi nad ich potencjałem, eksponowaniem mocnych stron i poszerzaniem horyzontów myślowych, oraz nad tworzeniem wizji przyszłości i misji działania;

• EEG-biofeedback – polega na podnoszeniu kondycji mózgu klienta (wzmacnianie koncentracji, obniżanie stresu), nad wspomaganiem procesów myślowych oraz nad poprawą wzorca relaksacji mózgu.

• Metoda Points Of You® – to niesamowita możliwość wychodzenia poza nieświadomie uwarunkowane, często jeszcze w dzieciństwie, schematy myślowe i ograniczenia. Praca z obrazem i inspirującymi historiami stwarza przestrzeń na poznawanie siebie, otwieranie się na rozumienie swoich potrzeb i docenianie swoich zasobów. To z kolei bardzo podnosi i wzmacnia poczucie własnej wartości. Metoda pozwala nie tylko z innej perspektywy spojrzeć na życie, ale również wspomaga synchronizację obu półkul mózgowych, co jest istotne przy tworzeniu wewnętrznej równowagi.

Anna Bochenek

Od ponad 20 lat jej droga zawodowa związana jest z pracą z dziećmi, młodzieżą oraz ich rodzicami. Jest psychologiem z zawodu i z zamiłowania.  Psychologię traktuj jako pasję, zaś odkrywanie przyczyn ludzkich zachowań jako wyzwanie. Nie poprzestaje na już zdobytej wiedzy. Stara się poszerzać warsztat swojej pracy reagując na rodzącą się aktualnie problematykę. Pomagają jej w tym zdobyte liczne kwalifikacje, doświadczenie, umiejętność aktywnego słuchania, jak i obserwacji. Podczas całej jej edukacyjnej „wędrówki” kieruje się szukaniem nowych rozwiązań terapeutycznych, aby jak najtrafniej pomagać innym. Prowadziła grupy socjoterapeutyczne dla nastolatków w ramach projektu „Wędka na wyprawkę. „Edukacyjno – integracyjny program usamodzielniania wychowanków domów dziecka” oraz dla dzieci w ramach projektu „Indywidualizacja procesu nauczania i wychowania uczniów klas I-III szkół podstawowych Gminy Miasto Szczecin”, terapię grupową dla nastolatków w ramach programu „Szczecin rodzinom 2002”, a także odbyła staż na Oddziale Psychiatrii Dziecięcej i Młodzieżowej w Szczecinie. Uwzględniając fakt, iż prawidłowe funkcjonowanie dziecka we wszystkich obszarach jego życia zależy głównie od rodziców poszerzyła swój warsztat pracy i ukończyła „Szkołę dla Rodziców i Wychowawców”, którą na bieżąco realizuje. Obecnie jest w trakcie szkolenia dotyczącego psychoterapii poznawczej i behawioralnej dzieci i młodzieży.