bezpieczna szkoła – bronię siebie – bronię innych – „SPOŁECZNIK – PROGRAM MARSZAŁKOWSKI”

Na jednym z kolejnych spotkań MOCNEJ EKIPY NASTOLATKÓW mogliśmy się dowiedzieć co znaczy: „zmiana własnego zdania”, wynikająca ze zmieniających się warunków, tu głównie poczucia bezpieczeństwa. Zatem karty z zapisem zasad powiększyły się o kolejne, a nieaktualne zostały skreślone. Chociaż każdy uczestnik to indywidualista, praca zespołowa jest imponująca. Wszyscy mamy prawo odpoczywać i integrować się z otoczeniem tak, jak sami czujemy się bezpiecznie. Naprawdę nie jest ważne czy będziemy w wolnej chwili z kolegą łapać Pokemony czy też czytać ulubioną książkę albo z koleżanką słuchać nowego kawałka Bastille. Wszyscy odnajdujemy się fantastycznie w grupie. Potrafimy rozwiązać każdy problem, a to co pomaga nam się otworzyć to dyskrecja uczestników i wzajemne zaufanie.

Rodzice! Bądźcie dumni ze swoich dzieci! Robią niesamowite postępy w krótkim czasie, a przede wszystkim każde z nich to bardzo ciekawa osobowość.

A poza tym? Poza tym uwielbiamy razem tańczyć i cieszyć się w swoim towarzystwie. Kolejne 2 godziny mijają w mgnieniu oka.

„BEZPIECZNA SZKOŁA – BRONIĘ SIEBIE – BRONIĘ INNYCH” to zadanie publiczne, które realizujemy poprzez dofinansowanie ze środków Urzędu Marszałkowskiego Województwa Zachodniopomorskiego.

#pomorzezachodnie #społecznik #portszczecin #bezpiecznaszkoła

_________________________________________________________________________________________________

Przeciwko szkolnej agresji – tak pisze o naszej akcji Kurier Szczeciński.